Μπισκότα Κανέλας

Μπισκότα Κανέλας

mpiskota-kanelas

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εύκολα μπισκότα κανέλας χωρίς γλουτένη! Η συνταγή είναι αρκετή για 10-12 μεγάλα μπισκότα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
  • Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια ή στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά μας και Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  •   Θα χρειαστεί περίπου 5-7 λεπτά στο πολυμηχάνημα και ίσως λίγο περισσότερο στο μούλτι.
  • Η ζύμη δεν θα είναι πάρα πολύ σφιχτή και σίγουρα θα κολλάει αλλά έτσι πρέπει να είναι.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας ρίχνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μας σε ένα ταψάκι το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
  • Αφήνουμε κενό μεταξύ των μπισκότων γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Τα μπισκότα όταν βγουν από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά αλλά έτσι πρέπει να είναι.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
  • Όσο κρυώνουν θα γίνονται και πιο σφιχτά.